Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала чинність своєї постанови про запровадження абонплати за газ, яке передбачалося здійснити з 1 квітня 2017 року. Відповідне рішення одностайно підтримали члени комісії на вчорашньому позачерговому засіданні регулятора, повідомляє УНІАН.

«Ми ухвалили рішення, яке озвучив департамент регулювання в нафтогазовій сфері, щоб скасувати постанову, провести додаткові консультації, забезпечити, щоб для українців не було підвищень внаслідок цього рішення», — прокоментував голова НКРЕКП Дмитро Вовк. За його словами, рішення ухвалювали відповідно до чинного законодавства, публічно. «Якщо нам не вдалося з першого разу чітко пояснити це рішення, ми беремо тайм-аут, щоб провести консультації за участю громадськості, з Кабміном, а поки що рішення докладно вивчатимуть і переглядатимуть», — зазначив Дмитро Вовк. Голова НКРЕКП також повідомив, що рішення про запровадження абонплати за газ скасовано з 1 квітня 2017 року.

Тим часом прес-служба державної компанії-оператора газотранспортної системи «Укртрансгаз» повідомляє, що Україна вже 500 днів не купує природний газ у російського газового монополіста «Газпром». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»