МУЗИКА

Понад півтисячі юних музикантів з України, Росії, Молдови, Білорусі, Південної Кореї, Вірменії зібрав у Запоріжжі ХІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького виконавського мистецтва. В журі - видатні музиканти і педагоги України, Росії, Франції, Італії, Південної Кореї.

Із сльозами на очах отримувала свій диплом лауреата у номінації "Соліст з оркестром" 14-річна запоріжанка Наталя Руцька. Хвилювався перед виступом на заключному гала-концерті юний скрипаль із Києва, що посів третє місце, -13-річний Назар Тотовицький. Абсолютною переможницею і володаркою гран-прі фестивалю (їй вручили ноутбук від спонсорів заходу) журі визнало юну саксофоністку - 16-річну вихованку столичної музичної десятирічки ім. М. Лисенка Євгенію Зіненко, відзначивши високу виконавську майстерність дівчини, мовляв, її саксофон проникливо і натхненно наповнив "Акорди Хортиці" новим звучанням.

Передбачається, що лауреати фестивалю цього року в подальшому візьмуть участь ще у творчих проектах в Росії та Німеччині.