Середня вартість квадратного метру житлової нерухомості у новобудовах столиці у березні становила 23 638 грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на аналітичне дослідження сайту Столична нерухомість.

Аналітики проаналізували середню вартість житла залежно від класу новобудови. Якщо загалом середня вартість 23 638 грн за квадратний метр, то середня вартість одного квадратного метру у будинках економ класу становить 16 459 грн. За оцінками аналітиків у будинках класу комфорт один квадратний метр в середньому коштує 21 300 грн, а у бізнес класі27 960. Значно дорожчим виявився преміум клас, тут середня вартість становить 45 672 за квадратний метр.

Нагадаємо, за оцінками експертів подальшого суттєвого зниження вартості житла у столиці очікувати не варто.

Як повідомляв УНН, вітчизняні будівельні компанії, які працюють з гривнею були змушені піднімати вартість житла, адже вартість будівельних матеріалів часто прив’язана до іноземної валюти. Так, голова правління — президент ПАТ «ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір повідомив, що холдинг був змушеній підняти ціни приблизно на 30%.

«Наша ціна змінилася тільки на відсоток збільшення вартості матеріалів, які закуповують за кордоном. Загалом ціни піднялися приблизно на 30% — порівняно з доларом, який виріс у три рази, це не критично», — пояснив І.Кушнір.

Він зауважив, що подальше зростання вартості також цілком ймовірне і впливають на це не лише вартість будматеріалів, але й законодавчі зміни.

Водночас, на думку експертів, житлова нерухомість була і залишається найкращим об’єктом для інвестування населення.