КОНКУРС

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2011"


Міка Ньютон виступила у другому півфіналі "Євробачення-2011" під шостим номером. Розкрити головну ідею пісні "Ангел" співачці на сцені допомагала художниця пісочної анімації Ксенія Симонова, яка стала відомою після шоу "Україна має талант". Зворушливий незвичайний живопис розповів історію дівчинки-сироти, яку рятує янгол-охоронець. Для "Євробачення" подібна анімація - новинка, тож завдяки "пісочній історії" західні журналісти визнали український виступ найгармонійнішим. Вразила глядачів і сукня співачки ніжного кремового кольору від українського дизайнера Ольги Навроцької. В унісон з конкурсною піснею "Ангел" сукню прикрашають янгольські крильця-пір'їни. Це оздоблення дизайнер замовила в Нью-Йорку.

За спільними результатами голосування телеглядачів та експертного журі до фіналу, окрім нашої Міки Ньютон, котра захищатиме Україну під 23-м номером, потрапили данський гурт A Frіend іn London, співак Діно Мерлін з Боснії і Герцеговини, представниця Естонії Геттер Яані, шведський виконавець Ерік Сааде. Окрім того, у фінал автоматично вийшли представники країн-засновниць "Євробачення" з Німеччини, Франції, Великої Британії, Іспанії та Італії.

Нагадаємо, що в перший конкурсний день фіналістами також стали 10 учасників, серед яких - сербська вокалістка Ніна, росіянин Олексій Воробйов, Ганна Россінеллі зі Швейцарії, грузинська рок-група Eldrіne, фін Парадіс Оскар. Шоу відбувалося в розважальному комплексі Дюссельдорфа "Esprіt-Arena", який умістив 35 тис. глядачів, та наживо транслювалося європейськими телеканалами.

Ім'я найкращого співака Європи-2011 стане відомим уночі з 14 на 15 травня. Як вважають деякі фахівці, фінал готує несподіванки. Глядачі почують головного фаворита шоу - 21-річного оперного співака з Франції Аморі Васілі з піснею корсиканською мовою. Аморі - надія країни, адже останній раз Франція відчувала смак перемоги давно, ще в 1977 році. Якщо він упорається зі складною вокальною партією, то чи не вперше в історії "Євробачення" переможе оперне мистецтво, що для цього конкурсу - "неформат". Щоправда, подібне на "Євробаченні" вже траплялося. У 2004 році найспівочішою країною Європи визнали Україну. Перемогу принесла Руслана з її "Дикими танцями". Світ тоді вперше побачив український колорит, яскраве видовище і голос, який рветься з душі.