ПЛАНИ

Аграрії Чернігівщини цьогоріч збільшать загальний посів сільгоспкультур на 23 тис. га порівняно з попереднім роком. Зокрема посівні площі під озимими розширено на 10 тис. га, під гречку, якої торік на одного жителя вироблено вдвічі більше від фізіологічних норм її споживання, - на 3,4 тис. га, або 20%. Не забули сільгоспвиробники й про горох, кукурудзу та пшеницю.

- Переконані, продовольчих перебоїв із забезпеченням населення крупами, хлібом і хлібобулочними виробами не буде, як, власне, і м'ясом та м'ясопродуктами, виробництво яких щороку зростає, - наголосив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак.

Щодо молока і молочних продуктів, то на прилавках чернігівських магазинів багато продукції з інших регіонів, але цьогоріч заводи області готові наростити обсяги випуску власної. Допомогти місцевим виробникам швидко продати агропродукцію, а споживачам придбати її без "накруток", в обласному центрі планують через проведення кількох весняних сільськогосподарських ярмарків, повідомив посадовець.