Санітарні машини готові до відправлення. Фото з сайту infomist.ck.ua

Черкаський автозавод «Богдан» уклав контракт із Міністерством оборони України на виготовлення цього року 100 санітарних автомобілів для потреб військових. Цими днями підприємство вже передало першу партію — 10 санітарних автомобілів «Богдан-2251» представникам міністерства. Як розповів директор автоскладального заводу «Богдан» Владислав Сопіт, машину розроблено для роботи в непростих дорожніх умовах. Вона повнопривідна, має посилену підвіску. У салоні можна перевозити до 8 легкопоранених у сидячому положенні або 4 тяжкопоранених у лежачому. Автомобіль оснащено кондиціонером, мінімізовано ризики потрапляння пилу і бруду всередину. Транспортний засіб комплектуватимуть медичним устаткуванням. Гарантія на авто стандартна: 3 роки.

Цей санітарний автомобіль, за словами представника Міністерства оборони військового медика Павла Мацери, успішно пройшов випробування у Донецькій і Луганській областях. Завод усунув недоліки, які виявили під час експлуатації в реальних умовах.

Корпорація «Богдан» бере участь у 12 програмах оборонного відомства, створюючи військовий продукт. Окрім того, постачає вантажні автомобілі.

— На сьогодні вже відправлено 129 одиниць такої техніки, — розповів начальник представництва державного замовника Микола Ковтун. Він зазначив, що всі ці програми «Богдан» виконує за обігові кошти підприємства до укладання контракту. Нині підписано вже чотири угоди.