ЗАЯВА

Уряд України не піде на списання боргів приватних компаній за спожитий природний газ та електроенергію. На цьому наголошує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ у відповідь на закиди опозиції. Натомість, під час засідання Кабміну 9 березня 2011 року Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив першому віце-прем'єр-міністрові Андрію Клюєву та віце-прем'єр-міністрові Віктору Тихонову вжити заходів до підприємств комунальної теплоенергетики, котрі найбільше заборгували за блакитне паливо, а також забезпечити погашення боргів у свою чергу перед цими підприємствами.

Щодо 15-відсоткового підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня, яке також ставлять "у провину" урядові, то це рішення прийнято незалежним органом - Національною комісією регулювання електроенергетики, яка пояснює цей крок приведенням тарифів до економічно обгрунтованого рівня. Як наголошується у заяві, навіть після цього підвищення тарифи на електроенергію для населення в Україні є найнижчими серед країн колишнього СРСР.

Як повідомляє УНІАН, 4 квітня представники "БЮТ-Батьківщини" заявили, що уряд підготував законопроекти, якими пропонується списати борги приватних компаній за спожитий газ і електроенергію перед "Нафтогазом України" і Держбюджетом.