МИСТЕЦТВО

 Харківська облдержадміністрація заснувала премію імені Іллі Рєпіна. Такий крок зроблено задля розвитку сучасного реалістичного мистецтва, популяризації творчих досягнень художників та залучення громадськості до участі в культурному житті регіону. Володаря цієї премії визначатимуть в день народження видатного художника, 24 липня.

До складу оргкомітету, який вирішуватиме, хто достойний високої нагороди, увійшли заступник голови облдержадміністрації Євгеній Савін, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту культури Харківської міської ради Світлана Бабицька, директор комунальної установи "Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна" Світлана Бучаста, а також представники обласної і районної влади. Очолили оргкомітет голова облдержадміністрації Михайло Добкін і голова обласної ради Сергій Чернов.

Фінансування премії, хоч повна її сума поки що не називається, здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів у галузі "Культура і мистецтво" й розпочнеться уже в нинішньому році. За традицією в день народження видатного майстра на його малій батьківщині - у місті Чугуєві, зберуться художники з усіх куточків України та зарубіжжя, щоб вклонитися пам'яті свого кумира та провести бієнале - одне з наймасштабніших мистецьких свят у країні.