ОНОВЛЕННЯ

У Шостці Сумської області стало до ладу принципово нове науково-виробниче підприємство "Технологія", що спеціалізується на випуску піноскла. Цей сучасний енергозберігальний екологічно чистий матеріал сьогодні не має аналогів на теренах СНД і відзначається високими технічними характеристиками. Потужний інвестиційний проект став можливим завдяки спільним фінансовим зусиллям компанії "УкрЕСКО" та Європейського банку реконструкції і розвитку, а монтажні роботи виконала відома китайська компанія "Ланчжоу Пенгфей", яка має 15-річний досвід на ринку сучасних технологій.

Під час церемонії відкриття підприємства голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь наголосив на надзвичайному значенні нового виробництва, необхідності створення сприятливого інвестиційного клімату в області. Сумщина стає привабливою для іноземного капіталу, оскільки влада всіляко піклується про зняття будь-яких обмежень чи гальм на цьому шляху. Нові виробництва - це нові робочі місця, додаткові відрахування до бюджету, вагома фінансова підтримка місцевої інфраструктури.

Як повідомив Шосткинський міський голова Микола Нога, "Технологія" передбачає майже 200 нових робочих місць. Тут виготовлятимуть не тільки піноскло, а й широкий спектр фарб, лакофарбових матеріалів, смоли для ливарного виробництва.