КОШТИ

На вчорашньому засіданні Верховної Ради під час Години запитань до уряду міністр фінансів Федір Ярошенко поінформував депутатів про актуальні питання соціально-економічного розвитку країни. Зокрема, урядовець заявив, що наступний транш Міжнародного валютного фонду Україна отримає вчасно. Він наголосив на тому, що з МВФ продовжуються конструктивні переговори, і співробітництво з фондом ніхто не зупиняв.

Говорячи про ситуацію у Пенсійному фонді, він зазначив, що забезпечення його видатків становить понад 18% від ВВП. "Ми тільки підійшли до трансформації цієї системи. Нам вкрай необхідна реформа, яка б збалансувала цю сферу", - сказав урядовець

Федір Ярошенко також повідомив, що уряд врегулював всі проблеми "Родовід банку": "46,3 тис. людей вже отримали свої заощадження, а 800 млн грн вже переоформлено як депозити в "Ощадбанку". Урядовець підкреслив, що в разі необхідності всі виплати вкладникам "Родовід банку" будуть здійснені до кінця серпня поточного року, повідомляє УНІАН.

Порушуючи питання виконання держбюджету, урядовець зазначив: спостерігається стійка тенденція до нарощування темпів перевиконання індикативних показників доходів загального фонду. Так, до зведеного бюджету за січень-травень надійшло 140,4 млрд грн, що становить 102% від плану. "Така позитивна динаміка виконання бюджету дає підстави не тільки очікувати повне виконання планових показників, а й забезпечити їх перевиконання", - сказав міністр.