ПЕРЕСТОРОГА. Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду в Сумській області фронтально перевірили цегельні заводи краю на предмет безпечності  підготовки до нового виробничого сезону, що традиційно розпочинається навесні. Адже цегельне виробництво належить до тих, де рівень небезпеки доволі високий і становить потенційну загрозу для працюючих.

Як повідомила прес-служба управління, виявлено низку суттєвих порушень, що могло б привести до неприємностей. Особливо рясний «урожай» порушень нормативно-правових актів – загалом майже до півсотні -  виявлено на Кролевецькому заводі силікатної цегли. В результаті зупинено 10 одиниць обладнання і устаткування до повної ліквідації виявлених недоліків, а чотирьох посадових осіб, у тому числі директора, притягнуто до адміністративної відповідальності –  кожного з них оштрафовано на різні суми.

За висновком спеціалістів, проведена перевірка позитивно вплине на безпеку виробництва, адже впродовж кількох останніх тижнів на цегельних підприємствах велася скрупульозна робота стосовно кожного пункту внесених приписів.