НА КОНТРОЛІ «УК». Олімпійська чемпіонка  вибрала помешкання  у Львові з другої спроби. Непримхлива за характером «золота шпага світу» недовго перебирала подарунком міста, хоча від першого запропонованого варіанта відмовилася (не амбіції і надмірна вибагливість та перебірливість відіграли вирішальну роль у виборі, а те, що і район віддалений був, і помешкання тісне та невелике). Спортсменка розуміє: вартість подарунка не може бути захмарною, адже обмежена певними параметрами й можливостями міської ради. Тож до зустрічі із Львівським міським головою Андрієм Садовим олімпійська чемпіонка встигла оглянути всі запропоновані варіанти.

— Львів гордий, що олімпійська чемпіонка — наша вихованка і що вона має бажання надалі жити та працювати в рідному місті. Сьогодні Яна озвучила свій остаточний вибір. Йдеться про трикімнатну квартиру на вул. Угорській. Ми вже запускаємо юридичний механізм передачі житла, — зазначив Андрій Садовий. — Це той максимум, який можемо дозволити сьогодні.

Поки Яна Шемякіна стане законною господинею квартири, потрібно залагодити низку «паперових» моментів, а це доволі тривала й складна процедура: має бути рішення громадської комісії, потім — рішення виконавчого комітету.

Спортсменці сподобався район Нового Львова. Каже, добре, що недалеко від центру й водночас у затишному куточку міста, де вдосталь зелені, неподалік улюблені місця відпочинку львів’ян — парк «Залізні води», рукою подати до Стрийського парку, тож буде куди вирушати на ранкові пробіжки. Дівчина запевнила: не бачить жодних проблем у тому, що мешкатиме поряд із соціальним гуртожитком, куди недавно переселилися безхатченки.

Цілком влаштовують тендітну господиню її майбутнього великого дому просторі кімнати, кухня, побутові вигоди. А який вигляд матиме житло, ще не знає: у квартирі оздоблювальні роботи ще не розпочали, а завершити і здати в експлуатацію будинок повинні до кінця року. Питання ремонту Яна обговорюватиме на наступній зустрічі з міським головою.