ЗНАКОВА ПОДІЯ

На Чернігівщині відкрито стаціонарний корпус Носівської ЦРЛ

У перші дні нового року у пацієнтів і медиків терапевтичного відділення та відділення інтенсивної терапії Носівської ЦРЛ було новосілля. Задля того, аби ця справа стала реальністю, у районі здійснено велику роботу: практично всі підприємства надали спонсорську допомогу. Залучені кошти об’єднали із субвенціями, і результат перевершив усі сподівання: як зовні, так і зсередини стаціонарне приміщення виглядає затишним, сучасним і комфортним. Щоправда, до новеньких стін подекуди не зовсім пасує старе обладнання, однак і спонсори, і обласна державна адміністрація обіцяють допомогти з придбанням нової апаратури. До речі, в одній з палат вже встановлено сучасний апарат англійського виробництва вартістю понад 400 тис. грн, який, за словами завідуючого реанімаційним відділенням Володимира Коваленка, дасть змогу проводити інгаляційні наркози. Справу значно полегшить вбудований дозатор препарату, що вводитиметься хворому, подача кисню та монітор кардіоспостереження, котрий фіксує всі головні параметри: артеріальний тиск, частоту серцевих скорочень, дихання, температуру.

У Носівці також ефективно вирішують  проблему з кадрами: як і в багатьох районах області, медичних фахівців тут не вистачає. Утім, як зауважує головний лікар ЦРЛ Микола Колєсніков, ситуація була б значно гіршою, якби лікарів не почали забезпечувати житлом. Останнім часом за кошти районного бюджету працівникам лікарні надано 5 індивідуальних будинків, а зараз очікується завершення будівництва ще трьох квартир.

Лікар Володимир Коваленко демонструє нову апаратуру. Фото Євдокії ТЮТЮННИК

— Обласною державною адміністрацією у 2011 році виділено біля 30 млн грн субвенції для покращення галузі і залучено з додаткових джерел ще 3 млн коштів, — говорить начальник управління охорони здоров’я Галина Василькова. —  Це значні кошти для нас. А у нинішньому році очікується ще багато важливих подій: здійснюється ремонт Ніжинського пологового будинку, у Бахмацькому районі відремонтовано поліклінічне відділення, побудований травматологічний пункт Чернігівської міської лікарні №2, проводиться ремонт і реконструкція Козелецької ЦРЛ.

— Головне, що в області спрацьовує відповідальність бізнесу за розвиток регіону, відповідальність депутатів за його долю та інтереси народу, який вони представляють у Верховній Раді  і, звичайно ж, відповідальність влади, — вважає голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко.