АКТУАЛЬНО 

Нинішній варіант пенсійної реформи набагато м'якший від початкового варіанта законопроекту про реформування пенсійної системи. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, презентуючи доопрацьований варіант пенсійної реформи у Будинку уряду.

"Ми пропонуємо більш плавне підвищення пенсійного віку для військовослужбовців та держслужбовців, а для жінок передбачена можливість добровільного виходу на пенсію в 55 років протягом трьох років", - повідомив урядовець. Він додав, що запропонований варіант змін системи пенсійного забезпечення - найбільш ліберальний в Європі.

Говорячи про нововведення у законопроекті, віце-прем'єр зазначив, що зміни торкнулися 11 позицій, які спрямовані на встановлення соціальної справедливості. "Ми обмежуємо максимальні пенсії 10 мінімальними, в тому числі - для вже призначених виплат. Ця норма найболючіше позначиться на депутатах, суддях і чиновниках високого рангу. Саме такого кроку від нас очікували люди, про це говорили під час громадського обговорення, і уряд не міг не відреагувати", - підкреслив Сергій Тігіпко.

За його словами, новий варіант законопроекту підготовлений з урахуванням результатів громадського обговорення, світового досвіду, думок представників профспілок і міжнародних експертів, повідомляє прес-служба віце-прем'єра. "Ми не маємо права відмовитися від цієї реформи. Я впевнений: вона буде ухвалена повністю до кінця цієї сесії парламенту", - резюмував урядовець.