ЗЕМЛЯ. Першочергове право на купівлю землі при запровадженні ринку земель повинна мати держава. Такого висновку дійшли представники  ради Аграрного союзу України спільно з президією Асоціації фермерів та приватних землевласників під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства Миколою Присяжнюком.

Люди пропонують і вимагають, щоб держава була основним гравцем і відповідальною за сільськогосподарську землю. «Я теж розумію, що на сьогодні це абсолютно правильно, і цілком підтримую таку пропозицію», — наголосив Микола Присяжнюк.

«Я готовий підтримати й пропозицію, аби преференції, які забезпечать законопроект «Про ринок земель», стосувалися лише фермерських господарств, створених станом на 1 січня 2011 року. Таким чином унеможливляться рейдерські схеми. І ми реагуватимемо на подібні випадки не лише в період розгляду законопроекту, а й після його ухвалення», — запевнив міністр. Він також підтримав пропозицію про зменшення кількості землі при купівлі-продажу в одні руки, повідомляє прес-служба профільного міністерства.