ІНВЕСТПОЛІТИКА 

До жовтня 2011 року в нашій країні буде засновано Український банк розвитку, який консолідуватиме всі видатки на модернізацію держави та знищить корупцію, яка досі загрожувала цьому сектору. Таким чином Україна має намір розділити ризики з інвесторами, що значно посилить довіру до інвестиційної реформи. На цьому наголосив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів під час виступу на Українському інвестиційному саміті у Лондоні.

"Через новостворений банк Українська держава співфінансуватиме стратегічні інвестиційні проекти, розділяючи ризики з нашими партнерами-інвесторами. Діяльність цього банку будуватиметься на наступних принципах: по-перше, це абсолютна прозорість в інвестиційних рішеннях, по-друге, співробітництво лише з провідними консалтинговими та інвестиційними компаніями", - цитує слова посадовця прес-служба Держагентства з інвестицій та управління національними проектами.

Український інвестиційний саміт, який проходив у столиці Великобританії 16-18 травня, вважається найпрестижнішим міжнародним зібранням інвесторів, які вже працюють або збираються прийти на український ринок. За інформацією організатора саміту - компанії "Adam Smіth Conferences", у цьогорічному зібранні взяли участь понад 60 доповідачів, які виступали у 10 сесіях конференції протягом 20 годин. Перший подібний захід було проведено сім років тому, і відтоді він перетворився на щорічний.