ДОСЯГНЕННЯ

Гранти, дипломи та медалі отримали учора молоді науковці з рук глави держави

Катерина МАЦЕГОРА

Під час урочистої церемонії вручення відзнак лауреатам премії Президента молодим вченим та свідоцтв володарям грантів для обдарованої молоді Віктор Янукович наголосив на головному аспекті - підвищенні економічної віддачі науки та здатності до нарощування кадрового потенціалу.

 В Україні поки не розв'язано проблему поповнення науково-технологічної сфери талановитою молоддю. У цьому контексті глава держави констатував: "Маємо глибоко усвідомити, що саме нова генерація наукових, науково-педагогічних, інженерних працівників забезпечить новий імпульс для розвитку національної інноваційної інфраструктури".

Тож Національній академії наук потрібно приділити особливу увагу питанням підтримки молодих вчених, а вищим навчальним закладам - створити належні умови для проведення досліджень на сучасній лабораторно-дослідницькій базі, сприяти стажуванню науковців у провідних закордонних науково-дослідних центрах. Керівникам місцевих органів виконавчої влади Віктор Янукович доручив створити належні умови для реалізації тих проектів, які отримали гранти Президента.

"Переконаний, що за належної державної підтримки на всіх рівнях ваші сміливі ідеї, нестандартні рішення та науковий підхід незабаром принесуть свої результати", - наголосив Президент, звертаючись до молодих науковців.