АКТУАЛЬНО

Учасникам ринку нафтопродуктів рекомендовано дотримуватися цінового коридору на моторне пальне

Під головуванням міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка відбулося засідання Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля.

Головним питанням стала ситуація на ринку нафти і нафтопродуктів, яка має вагоме значення у соціально-економічному житті країни, зокрема дотримання компаніями-учасниками ринку коридору рекомендованих цін на моторне пальне.

Згідно з озвученими даними, зростання цін на нафтопродукти з 11 до 23 березня 2011 року мало такий характер: роздрібна ціна бензину А-95 в Україні збільшилася на 1,05% (в Європі знизилася на 2,29%); дизельного пального - на 1,68% (в Європі - на 0,72%).

Експертно-аналітична група рекомендувала компаніям-учасникам ринку дотримуватися встановленого на попередньому засіданні групи цінового коридору, верхня межа якого не перевищуватиме 9,5 грн/л на бензин А-95 та 9,0 грн/л - на дизельне пальне. За результатами обговорення Юрій Бойко дав доручення НАК "Нафтогаз України" провести закупівлю 100 тис. тонн світлих нафтопродуктів та 100 тис. тонн нафти для подальшої переробки, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Під час засідання також обговорено доопрацьований проект Меморандуму між Кабінетом Міністрів та вітчизняними виробниками нафтопродуктів щодо збільшення обсягів переробки нафти у 2011-му та наступних роках.