ВИСТАВКА 

Перший в Україні пересувний музей шоколаду, який подорожує країною, приїхав до Харкова.

На смачній виставці у першій столиці, яка розташувалася в одному з супермаркетів на Салтівці, можна побачити шоколадні торти, Ейфелеву вежу, футбольні бутси, скульптури, шкатулки, автомобілі, комп'ютерні мишки, тваринок та казкові предмети з білого, молочного і чорного шоколаду. Кожен з п'ятдесяти експонатів зроблений уручну. Щоб потрапити до музею, потрібно купити солодощів на 20 гривень. Але є й інші шляхи. Наприклад, школярам, які мають у щоденнику "відмінну" або ж іншу хорошу оцінку, видадуть два безплатні запрошення, варто лише витягнути з ранця та продемонструвати щоденник. Також безкоштовний вхід дітям до десяти років та ветеранам.

-Усі відвідувачі солодкого музею можуть милуватися експонатами, слухати розповіді про походження шоколаду, техніку його виробництва і безкоштовно дегустувати шоколадну продукцію. До речі, дегустаційний зал з чотирьох працюючих у музеї - найпопулярніший. А той експонат, який найбільше припав до вподоби, можна замовити і його обов'язково виготовлять. Як розповів координатор музею Андрій Яблочков, у залі "чаклуватиме" справжній шоколадний кутюр'є, який покаже, як можна працювати з шоколадом і що з нього можна виготовити. Ну а потім усі бажаючі самі спробують зробити те, про що почули і побачили.

За словами Андрія Яблочкова, Харків - ювілейне, десяте, місто, в яке приїхав музей шоколаду. Його керівники розраховують, що за час роботи в першій столиці смачну виставку, над якою працювали дев'ять кондитерів з Донецька і Луганська, відвідають близько 40 тисяч осіб.

Окрім експозиції, яка приїхала до Харкова, ще три працюють у Львові, Вінниці і Тернополі. До цього, за інформацією організаторів, шоколадний музей побував майже у всіх містах Західної України, Сімферополі і Полтаві. Перша ж виставка солодощів з шоколаду демонструвалася в Черкасах.