ПОЗИЦІЯ. Розміри виплат допомоги при вагітності і пологах у жодному разі не буде зменшено. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, коментуючи повідомлення про можливість градації цих  виплат для жінок залежно від тривалості роботи на підприємстві.

«Держава максимально підтримуватиме зростання народжуваності й покращення демографічної ситуації. Тому  не може бути жодних  розмов про певні обмеження виплати цих допомог чи впровадження додаткових умов при їх нарахуванні», — уточнив  Сергій Тігіпко.

Урядовець зазначив, що Фонд соціального страхування  з  тимчасової втрати працездатності звернувся до Міністерства соціальної політики з ініціативою обмежити деякі випадки зловживань з оформленням допомог при вагітності та пологах певними роботодавцями, однак цю ідею підтримано не було.

«Наше міністерство не підтримує жодних ініціатив з перегляду механізму розрахунку середнього розміру допомоги застрахованим громадянам у зв’язку з народженням дітей. Це принципова позиція», — цитує слова урядовця прес-служба профільного відомства.

Сергій Тігіпко також висловив переконання, що уряд не допустить зменшення розмірів допомоги при вагітності й народженні дитини: «Соціальні стандарти в Україні постійно зростатимуть, і допомога жінкам, які народжують дітей, також лише зростатиме».