ШКІЛЬНИЙ АВТОБУС. Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький вручив делегаціям районів ключі від 15 новеньких автобусів, які придбані за кошти обласного бюджету. Цього року місцеві школярі вже отримали 11 таких машин у рамках реалізації державної цільової програми «Шкільний автобус».

Забезпечення регулярного безкоштовного перевезення учнів до шкіл — складова частина програми соціально-економічного розвитку Донеччини до 2015 року. За словами начальника управління освіти і науки Донецької ОДА Юрія Соловйова, парк власних автобусів щороку збільшується, і нині освітяни вже мають 133 одиниці техніки. А щоб повністю відмовитися від оренди, потрібно ще 120 автобусів.

Навесні цього року на сесії Донецької обласної ради депутати проголосували за виділення 4,5 млн грн для закупівлі 15 автобусів для школярів Амвросіївського, Великоновосілківського, Володарського, Костянтинівського, Старобешівського, Мар’їнського, Тельманівського та інших районів.

Обіцяю,— підкреслив Андрій Шишацький на церемонії вручення автобусів, — ці автомобілі не останні, і в наступному році намагатимемося максимально поповнювати парк власних автобусів освітян, аби відмовитися від орендованої старої техніки».