СПОРТИВНІ КАНІКУЛИ. У Херсоні під час літніх канікул вирішили залучити якнайбільшу кількість дітлахів до фізкультурно-спортивних заходів. Як повідомили в управлінні освіти міської ради, з початку оздоровчої компанії більш як 30 вихованців спортивних шкіл та клубів оздоровлюються та беруть участь у «Дитячій Олімпіаді Херсонщини — 2012».

Активно популяризувати спорт взялися й бібліотекарі. Так, працівники Центральної дитячої бібліотеки під час Літніх читань намагалися привернути увагу дітей та підлітків до книжок про здоровий спосіб життя. Окрім цього, вони провели конкурс малюнків на асфальті «Літературний герой — спортсмен», запропонували дітям поділитися думками на тему «Що таке здоровий спосіб життя». А вихованці міських спортивних шкіл №4 та №6 продемонстрували свої вміння з ушу та гімнастики.

Не залишилися поза спортивними заходами й дошкільнята. Понад сотня херсонських малюків приєдналася до першої міської спартакіади для дошкільнят «Крок до Олімпу». Цього року така спартакіада проводиться вперше та присвячена проведенню Євро-2012 в Україні. Заступник міського голови Сергій Черевко запросив діток активно займатися спортом і надалі.

Дорослі ж у цей час облаштовували інфраструктуру для спортивних занять у навчальних закладах міста. Про це повідомила прес-служба Херсонської міськради. Зокрема у школі №47, де вже кілька років функціонують спортивні класи з футболу, майбутнім чемпіонам запланували облаштувати футбольне поле високої якості. Першим етапом цього плану є встановлення огорожі навколо поля, а також підготовка проектно-кошторисної документації.