КОЛИШНІ. За повідомленнями єгипетських державних ЗМІ, у вівторок у засудженого до довічного ув’язнення екс-президента країни Хосні  Мубарака стався інсульт  і його перевезли гелікоптером до відділення інтенсивної терапії у військовому госпіталі Мааді,  де під’єднали  до систем життєзабезпечення.

А доки раз по раз надходять неперевірені повідомлення про його клінічну смерть, у країні тривають протести проти суперечливих результатів президентських виборів та нових повноважень військового керівного органу.

Уночі біля військового госпіталю Мааді, де перебуває колишній президент, мітингували як його прихильники, так і опоненти. Зокрема,  прихильники «Братів мусульман» протестують проти спроби військових розширити свої повноваження. Вони заявляють про перемогу свого кандидата Могаммеда Мурсі на президентських виборах, що відбулися минулими вихідними. І висловлюють  побоювання, що стан здоров’я Мубарака можуть використати, щоб відвернути увагу громадськості від оголошення результатів суперечливих перегонів.