СЦЕНА. Сумщина цілком справедливо вважається мистецькою областю – адже щороку тут проходить понад три десятки різних фестивалів і конкурсів. Однак, як вважає начальник управління культури і туризму Сумської ОДА Олена Мельник, ще є ніші, які потрібно заповнювати. Одна з них – дозвілля і творчі змагання прихильників культури  андеграунду. У суспільстві неоднозначне ставлення до тих, хто полюбляє  «брейк данс» і «хіп - хоп музика», хоча це зовсім не означає, що на таку молодь не треба звертати уваги.

Відтак цими днями в культурно-розважальному центрі Сумського Національного аграрного університету відбувся перший обласний фестиваль – конкурс молодіжних субкультур «Youth-Fest». У ньому взяли участь до 90 виконавців з усіх куточків області, танцювальну майстерність яких оцінювало компетентне і незалежне журі з фахівців андеґраунду Криму, Києва, Харкова, інших міст України. На його переконання, високу майстерність продемонстрували представники міст Путивль, Шостка, Ромни та обласного центру, які стали переможцями. Саме вони одержали подарунки і грамоти. А спонсор змагання тростянецька шоколадна фабрика  «Крафт Фудз  Україна» подбала про солодкі винагороди для кожного учасника.

Як підсумувала результати фестивалю-конкурсу директор обласного науково-методичного  центру культури і мистецтв Ніна Гуріна, такі творчі огляди прихильників «брейк дансу» та «хіп-хопу» стануть традиційними, що дозволить залучити до цивілізованого духовного відпочинку нову молодь.