ОСВІТА

У Харкові пройшов відкритий урок "Ми - господарі Євро-2012" для учнів 10-11 класів. Участь у ньому взяли близько 1700 старшокласників з усіх шкіл міста.

Під час уроку учні дізналися про історію чемпіонату Європи з футболу, про вибір України і Харкова місцем проведення матчів Євро-2012. Про все це у своїх виступах розповіли директор організаційного комітету "Євро-2012. Україна" Маркіян Лубківський, генеральний консул Генконсульства Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Харківський міський голова Геннадій Кернес і двократний олімпійський чемпіон по волейболу Юрій Поярков. Крім цього, були продемонстровані промо-ролики про українські і польські міста, що приймають Євро-2012, а також відеофільм про підготовку до нього Харкова. Завершився урок вікториною на тему "Євро-2012".

Як зазначив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, молоді харків'яни можуть стати учасником волонтерського руху, допомогти місту гідно прийняти у себе матчі футбольного форуму.


З другого семестру поточного навчального року учні 10-11 класів харківських шкіл прослухають факультативний курс уроків "Ми - господарі Євро-2012".