ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Офіційною емблемою НСК "Олімпійський" стане його модернізований дах

Уболівальники зі стажем ностальгічно згадують неофіційний символ і головну окрасу старого стадіону - романтичний мавританський дворик. Між його колон, як на справжньому королівському дворі, завжди вирували пристрасті, обговорювалися підкилимні футбольні процеси, а на виході найбільш наполегливим розписувалися на квитках, програмках чи долонях навіть ті із "зірок", хто традиційно автографів не давав.

Життя стрімко вносить свої корективи. До здачі оновленого "Олімпійського" залишаються лічені місяці. Тож саме час ідентифікувати нашу головну арену для світу, аби не загубилася серед вімблдонів і бернабеу.

Презентуючи у четвер логотип національного спортивного комплексу, учасники цієї події зазначали, що нова емблема має всі шанси стати впізнаваною, адже нею обрана композиція, що зображує мембранне покриття покрівлі стадіону - перше, що бачить уболівальник, коли здіймає погляд догори, перебуваючи на трибуні.

З понад 260 робіт, що надійшли до організаційного комітету, шляхом інтерактивного голосування всіх бажаючих відібрали шість. А вже з них авторитетне журі, до складу якого входили, зокрема, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, операційний директор НСК "Олімпійський" Володимир Генінсон, відомі дизайнери і фотохудожники, вибрало саме заявку тридцятидворічного Сергія Мельника з Бердянська.

Автор вважає себе пристрасним футбольним фанатом, уболіває за збірну України і київське "Динамо". А влучну нагоду переконатися, наскільки його бачення відповідає дійсності, матиме, запускаючи чергову "хвилю" трибунами "Олімпійського", адже разом з грошовою винагородою у розмірі 10 тисяч гривень отримав і запрошення на урочисте відкриття стадіону.

Винуватець, який працює за контрактом у одній з арабських країн не приховує радості від здобутої перемоги і дуже пишається причетністю до творення історії головної спортивної арени країни.


Логотип логотипом, а головну славу будь-якій аре приносять перемоги спортсменів, які на ній виступають. Як влучно зазначив член журі конкурсу, один з кращих півзахисників вітчизняного футболу, заслужений тренер України Леонід Буряк: "Ми маємо пишатися цією емблемою не лише протягом майбутнього чемпіонату Європи. Дуже хочеться повернути ті часи, коли, скажімо, поєдинки єврокубків за участю "Динамо" були подією не тільки для столиці, а й для всієї країни. Коли у 1975 році ми грали на "Олімпійському" матч-відповідь Суперкубка УЄФА проти "Баварії", стадіон був переповнений, люди сиділи на сходинках, стояли у проходах і після виграшу 2:0 скандували нам: "Мо-лод-ці!" Це були незабутні враження".

Чи стане новий логотип фартовим для "Олімпійського" і команд, які на ньому змагатимуться, покаже час, адже поки що стадіон "голомозий": лише нещодавно вирішилися митні питання щодо ввезення складових майбутнього даху, який згідно з підрядом, береться встановити відома німецька фірма. Тож найімовірнішою датою відкриття стадіону, якому випала честь приймати фінальний матч Євро-2012, буде кінець цьогорічної осені, а першим офіційним матчем на ньому може стати товариський поєдинок зі збірною Німеччини.