РОБОЧА ПОЇЗДКА

На Закарпатті Президент ознайомився з роботою підприємства "Єврокар"

У селі Соломонове Ужгородського району Віктора Януковича цікавило виробництво сучасних європейських автомобілів марок Skoda, Volkswagen, Audі, SEAT. Зокрема, в одному з цехів йому продемонстрували технологію зварювання кузовів автомобілів.

Спілкуючись із членом ради директорів компанії "Шкода-Авто" Богданом Войнером, Віктор Янукович наголосив, що вважає своїм обов'язком створити сприятливі умови для роботи інвесторів у нашій державі. Президент загалом відзначив покращення інвестиційного клімату. Він наголосив, що як глава держави приділяє велику увагу роботі над удосконаленням державної регуляторної політики та податкової бази, боротьбі з корупцією.

Наголошуючи у коментарі журналістам на створенні умов для розвитку автомобілебудування в нашій державі, Віктор Янукович зазначив: такі умови однозначно ще не створені. "Треба ще попрацювати і над новою законодавчою базою, і над виконанням існуючої", - додав він.

З цією метою глава держави вже дав доручення створити відповідну робочу групу, до складу якої ввійдуть фахівці автомобілебудівної галузі та представники влади. "Ми відпрацюємо практично всі необхідні напрямки як на рівні місцевої, так і центральної влади", - зазначив він.

Президент позитивно оцінив роботу ПрАТ "Єврокар". "Я задоволений, що тут створені робочі місця, виплачується стабільно заробітна плата", - зауважив він. Однією з проблем, що залишаються у підприємства, він назвав питання повернення ПДВ та зазначив, що воно вирішується.

У рамках робочої поїздки на Закарпаття глава держави, зокрема, провів засідання Регіонального комітету з економічних реформ.