СПІВПРАЦЯ. Україна та Хашимітське Королівство Йорданія мають намір розвивати співробітництво в багатьох сферах, зокрема в галузі сільського господарства. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра Миколи Азарова з делегацією цієї країни на чолі з Головою Палати депутатів Національних зборів Йорданії Абделькарімом Аль-Дугмі.

«Я переконаний, що ваш перший візит в Україну стане поворотним пунктом нашого взаємовигідного співробітництва», — зазначив Микола Азаров. Він нагадав, що торік Україну з візитом відвідав Король Йорданії Абдалла II, а в квітні цього року Президент Віктор Янукович з офіційним візитом перебував у Йорданії.

Глава уряду висловив переконання, що це свідчить про взаємний інтерес обох держав активізувати співпрацю на найвищому рівні. «Ми розцінюємо Йорданію як одного з найважливіших партнерів на Близькому Сході», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Прем’єр-міністр повідомив, що найближчим часом українська делегація відвідає Хашимітське Королівство з метою організації поставок зерна в Йорданію, а також будівництва зерносховища в місті Акаба: «Під час цього візиту планується узгодити проект урядової угоди про поставки окремих видів сільськогосподарської продукції».

У свою чергу Абделькарім Аль-Дугмі запевнив Миколу Азарова, що йорданська сторона зацікавлена в інтенсифікації переговорів з Україною в галузі сільського господарства: «Досвід України в цій сфері відомий всьому світу, тому ми сподіваємося на конструктивну співпрацю і в цьому напрямку». 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»