ПОДІЯ

У рамках робочої поїздки Вінниччиною віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков та голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига відкрили об'їзну дорогу навколо міста Калинівки.

Дорога забезпечить не лише безпеку і швидкість руху, а й комфорт для водіїв. Крім того, об'їзд екологічно "розвантажить" районний центр, зменшить кількість викидів автомобільного транспорту, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Борис Колесніков наголосив, що влада приділятиме особливу увагу саме автошляхам, адже це є пріоритетом держави та профільного міністерства. Якщо останніми роками будівництво доріг відбувалося вкрай повільними темпами, то вже в 2010 році роботу в цьому напрямку було активізовано, і українці отримали нові, якісні автошляхи. Так, минулого року відкрито рух автомобільного транспорту на збудованих та відремонтованих ділянках доріг завдовжки 973 км - це майже в 10 разів більше, ніж у 2009 році.

На новій транспортній розв'язці було проведено роботи із забезпечення якісної конструкції дорожнього покриття, яке відповідає технологічним європейським стандартам. Покладено понад 60 тис. кубічних метрів асфальтобетону. Віднині Калинівська об'їзна дорога у Вінницькій області повністю відповідає міжнародним стандартам транспортного коридору.