ТУРБОТА

Особливо багато читачів у Сумському обласному центрі соціальної реабілітації. Бібліотечні працівники, налагодивши зв'язки з адміністрацією, педагогами, готують цікаві заходи, ігрові програми, лялькові вистави і проводять їх безпосередньо за місцем реабілітації. Маленькі пацієнти разом із батьками завжди з нетерпінням чекають на бібліотекарів, які не тільки приносять нові цікаві книжки, а й організовують міні-спектаклі за улюбленими казками, розважають добрим словом, пропонують абетки мистецтв, віртуальні прогулянки, творчі майстерні, мистецькі калейдоскопи, ігротеки, фольклорні свята, вернісажі тощо. На спільне переконання, саме книжка була, є і буде найдієвішим і доступним засобом лікування, навчання і виховання таких дітей, і тільки книжка - найнадійніший друг, який знає про все на світі і ніколи не зрадить.

Шість років тому працівники відділу естетичного виховання взяли шефство над вихованцями відділення соціально-трудової реабілітації "Спільноти". Щомісяця в бібліотеці відбувається по кілька зустрічей. До вподоби малечі ігри, вікторини, музичні зустрічі. Проте найдужче полюбляють театралізовані вистави.

Особливо активне дозвілля дітей в Шостці, Білопіллі, Бурині, Кролевці, Ямполі, Недригайлові, Охтирці, Липовій Долині. Одержуючи офіційні подяки і грамоти за свою працю, бібліотекарі найдужче цінують ті хвилини, коли вдячні хлопчики і дівчатка запитують про наступні зустрічі і з нетерпінням чекають на них.