ДОРУЧЕННЯ. Президент України Віктор Янукович доручив до 1 січня 2012 р. ліквідувати черги і заборгованість з реєстрації та видачі державних актів на землю. Про це сказав у п'ятницю голова Держземагентства Сергій Тимченко в ході наради з питань протидії корупції в органах земельних ресурсів, повідомляє  УКРІНФОРМ.

«Не секрет, що органи земельної сфери та сама земельна сфера лідирують з питань корупції в країні. Так далі тривати не може. На це є жорстка воля керівництва країни. Президент України Віктор Янукович особисто мені поставив завдання до 1 січня 2012 р. навести порядок в органах земельної сфери», - зазначив Сергій Тимченко.

Керівник відомства додав, що йдеться також про припинення будь-яких спроб хабарництва та здирництва, порушення закону при оформленні правовстановлюючих документів на землю. Особливо щодо незаконної реєстрації зниклих бланків державних актів, надання переважного права при оформленні узгодження і документів суб'єктами підприємницької діяльності, які є близькими родичами начальників територіальних підрозділів, порушення фінансово-господарської діяльності, уточнив Сергій Тимченко.

За даними посадовця, за 8 місяців цього року правоохоронні органи провели 173 перевірки на предмет хабарництва та зловживань в органах земельних ресурсів України і порушили 119 кримінальних справ.

«Запевняю вас, що успішність виконання даного Президентом доручення є обов'язковою», - сказав голова Держземагентства.