НІ – ПОДАТКУ! Низку харківських комунальних підприємств, а також житлові кооперативи та ОСББ планують звільнити від податку на землю.

Постійна комісія Харківської міської ради розглянула питання звільнення від податку на землю на 2012 рік деяких комунальних підприємств, а також житлових та житлово-будівельних кооперативів і об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Підприємства, кооперативи та об’єднання звільнять від сплати земельного податку в розмірі 99% від суми, що надходить до бюджету, на період з 1 січня до 31 грудня 2012 року, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

У список комунальних підприємств потрапляють: «Шляхрембуд», «Харківська дирекція будівництва метрополітену», «Харківський метрополітен», «Харківський вагоноремонтний завод», «Харків-Сигнал», «Жовтневе трамвайне депо», «Салтівське трамвайне депо», «Тролейбусне депо №2», «Тролейбусне депо №3», «Міськелектротранссервіс», «Жилкомсервіс», «Харківміськліфт», «Комплекс з вивезення побутових відходів», «Центр соціального розвитку Немишлі», «Благоустрій Московського району», «Харківзеленбуд», «Ритуал», «Заповіт», «Харківкомуночиствод», «Харківські теплові мережі», а також комунальне виробниче ремонтне підприємство з обслуговування житлового фонду Київського району міста Харкова.

Вивільнені кошти підприємствам рекомендують направити на поточні експлуатаційні витрати, поліпшення матеріально-технічної бази, оплату електроенергії тощо.