ЕВАКУАЦІЯ

 На вчорашній день встановлено зв'язок із 700 громадянами України в Лівії, з яких близько 150 висловили бажання залишити територію цієї країни. Про це повідомив на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, 35 громадян звернулися з проханням забезпечити їхню термінову евакуацію. Вони прибули до Тріполі, були розміщені у готелі за рахунок України, і сьогодні наше посольство забезпечить їхній переїзд до Тунісу. Для цього орендовано автобус, який буде супроводжуватися автомобілем лівійської поліції. У Тунісі їх зустрінуть наші дипломати, які працюють у цій країні, та відправлять на Батьківщину, повідомляє УНІАН. Олександр Дикусаров підкреслив, що вітчизняне МЗС має докладну інформацію і про перебування у Лівії решти наших співвітчизників.

Також він поінформував, що великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який відбув до Лівії для евакуації українських громадян, перебуває у нейтральних водах на відстані 100 морських миль від Тріполі. Зараз опрацьовується питання його безпечного заходу до портів Лівії, а також проробляється маршрут корабля. Зазначено, що судно прибуде до порту тільки тоді, коли це буде безпечно як для бажаючих евакуюватися, так і для самого судна та екіпажу. Речник МЗС наголосив: наших громадян буде заздалегідь повідомлено про час і місце приходу корабля.