Днями в Херсоні представники департаменту агропромислового розвитку та департаменту культури, курортів і туризму облдержадміністрації обговорили напрямки співпраці щодо розвитку агротуризму в області. Разом дійшли висновку про існування у краї передумов для започаткування крафтового виробництва. Така продукція — не масовий товар, а створена конкретним виробником, як правило, у конкретній місцевості. Тож виробництво сирів, вина, варення, пива, чаю чи солодощів — перспективний напрям для області, адже Херсонщина є одночасно і аграрним, і туристичним регіоном. Під час засідання були озвучені різні варіанти співпраці двох департаментів, зокрема обговорювали створення агротуристичної карти області. На неї нанесуть існуючі агропромислові об’єкти, які можуть зацікавити туристів, а також здійснюватиметься пошук агропідприємств вздовж туристичних маршрутів, які бажають створити об’єкт крафтового виробництва.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв зазначив, що особистим селянським господарствам надаватиметься допомога у придбанні необхідного обладнання для запуску крафтового виробництва принаймні по одному господарству в кожному районі. Також забезпечать консультаційний супровід агровиробників та представників місцевих громад, які мають цікаві ідеї з виробництва крафтової продукції, і всіх, хто хоче реалізувати такі проекти на базі свого підприємства або ОТГ.

Ольга ПОНОМАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»