ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Деякі країни Європи, які не хочуть бачити Україну в Європейському Союзі, використовують справу екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко як аргумент проти членства України. Таку думку директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин висловив в ефірі 5-го каналу.

«Той, хто не хоче бачити Україну в ЄС, і щоб закрити рот друзям України, каже: бачите, ця країна не заслуговує членства в ЄС», - сказав О. Волошин.

Він нагадав, що в Україні минулого року 52 людини були засуджені за тою ж статтею, що і Ю. Тимошенко. «Жоден дипломат, жоден іноземний спостерігач не висловлював занепокоєння, тобто тут створена якась «священна корова». Є людина, яка не може відповідати перед законом», - зазначив дипломат.

Він також підкреслив, що МЗС не відстоює правоту Тимошенко або її опонентів, а відстоює право України бути частиною Європи.

«Якби суд виніс виправдовувальний вирок у справі Тимошенко, хіба б німецькі депутати вийшли і сказали, що тепер вони скасовують візи? Та в житті б такого не було!» - наголосив О. Волошин.

УНІАН