ТІНЬОВИЙ БІЗНЕС. Після заборони діяльності гральних закладів в Україні вони почали маскуватися під так звані інтерактивні клуби. Ось і на Дніпропетровщині – у містах Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Новомосковську - діяла ціла мережа таких закладів, власники якої порушували вимоги Законів України «Про оподаткування прибутку підприємств» та «Про заборону грального бізнесу в Україні». Вони відкрили«інтерактивні клуби», в яких насправді встановлювали комп’ютери з програмним комплексом типового грального автомату. Сплата за послуги та отримання виграшу здійснювалась через оператора закладу.

Правоохоронці - співробітники СБУ та органів прокуратури – провели рейди, в яких виявили та припинили незаконну діяльність мережі «інтерактивних клубів», залів ігрових автоматів та казино – всього 23 таких заклади.

Як повідомляє прес-група УСБУ в Дніпропетровській області, під час обшуків правоохоронці знайшли та вилучили тіньову бухгалтерію, 158 гральних автоматів, 12 серверів, близько 300 комп’ютерів, а також 620 тис. грн. та понад 123 тис. доларів готівкою, документи і речі, які підтверджують незаконну діяльність.

Після завершення відповідних слідчих дій проти організаторів незаконної гри порушать кримінальну справ у за ч.2 ст.203 (заняття забороненими видами господарської діяльності) Кримінального Кодексу України.