ПІДСУМКИ

Обрано переможця конкурсу "Євробачення-2011". Ним став азербайджанський дует Ел і Нікі (Ельдар Касимов і Нігяр Джамал) з ніжною ліричною поп-баладою "Runnіng Scared". На другому місці - співак з Італії Рафаель Гуалацці. Замикає трійку лідерів шведський співак Ерік Халед Сааде.

Українська співачка Міка Ньютон з піснею «Angel» посіла четверте місце. Це дуже високий результат. Особливо якщо згадати, що букмекери пророкували нашій співачці місце далеко не в першій десятці. До речі, цього року прогнози букмекерів не виправдалися не тільки щодо української учасниці. Їхній фаворит французький тенор Аморі Васси отримав високі оцінки лише від трьох країн. Українській виконавиці поставили вищий бал (12) глядачі з Вірменії, Словаччини й Азербайджану, на "десятку" її оцінили Росія, Грузія й Білорусь; по 8 балів прийшли від Болгарії та Молдови.

Варто зауважити, що значна частина української перемоги належить ще одній учасниці шоу - Ксенії Симоновій, яка виходила на сцену разом із Мікою і створювала на очах глядачів дивовижну ліричну анімацію з піску. Унікальний талант Ксенії вразив глядачів і суддів. Російський співак Дмитро Воробйов опинився аж на 16-ій сходинці співочого рейтингу, пропустивши вперед Грузію (9 позиція) й Молдову (12-а). Литві дісталося 19 місце й 24 - передостаннє - Естонії.