ДОРУЧЕННЯ. Виконуючи завдання Президента Віктора Януковича, уряд намагається навести лад у системі платних адміністративних послуг. Зокрема щодо отримання коштів і їх використання. Про це на останньому засіданні Кабміну повідомив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв. 

Підприємствами, небюджетними установами та організаціями, підпорядкованими міністерствам і відомствам, за півроку на рахунки Державного казначейства перераховано лише 2,5 млн грн. «Це означає, — констатував Андрій Клюєв, — що колосальний фінансовий ресурс перебуває поза межами державного бюджету України».

Жоден регіон, жоден центральний орган виконавчої влади не перераховує кошти на казначейські рахунки. Окрім Києва, керівництво якого відповідально ставиться до доручення Президента.

Тому керівникам усіх названих структур з боку першого віце-прем’єра доручено, під персональну відповідальність, негайно відкрити окремі рахунки в системі Держ-казначейства з відомчою ознакою для зарахування до Спеціального фонду державного бюджету плати за надання адмінпослуг. Цю процедуру має бути завершено до 20 липня. Крім того, державній фінансовій інспекції належить провести перевірки використання коштів за надання таких послуг. Про проведену роботу уряд має бути поінформовано впродовж місяця, підкреслив Андрій Клюєв.