ПЕРСПЕКТИВА

До кінця року Україна вийде на стовідсоткове самозабезпечення м'ясом

Таке сподівання висловив Президент Віктор Янукович під час робочої поїздки до Вишгородського району Київської області, у ході якої побував на підприємстві промислового птахівництва "Комплекс "Агромарс", відомий українським споживачам як ТМ "Гаврилівські курчата". Віктор Янукович ознайомився із новими технологіями виробництва м'яса бройлерів і оглянув новозбудований комбінат з переробки м'яса птиці, повідомляє прес-служба Президента.

За словами Віктора Януковича, близько десяти років тому в Україні розпочалася робота над модернізацією галузі птахівництва. За цей час її вдалося вивести на високий рівень конкурентоспроможності, і на сьогодні ми на 82% забезпечуємо себе м'ясом птиці. Також Президент наголосив, що надзвичайно важливо втілювати європейські стандарти виробництва, завершити процес отримання європейських сертифікатів, що відкриє шлях до експорту української курятини.

Крім того, у Вишгороді Віктор Янукович ознайомився з ходом підготовки інфраструктури для проведення в Україні Гран-прі Чемпіонату світу з перегонів на моторних човнах у класі "Формула-1" (змагання пройдуть 30 липня під патронатом глави держави). Як доповів Президентові голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, процес підготовки інфраструктури відбувається "на хорошому організаційному рівні". У рамках підготовки до цієї спортивної події вже відбувається реконструкція 3,9 км автодороги у Вишгороді. Ще необхідно здійснити капітальний ремонт та переоснащення місцевої лікарні, побудувати дві станції висадки для пасажирів електропоїздів, будуть також проведені заходи із очищення озер, де відбуватимуться змагання, облаштовано набережну, споруджено глядацькі трибуни на 45 тисяч місць.

Коментуючи події, що сталися 9 травня у Львові, Віктор Янукович зауважив, що цей випадок наштовхує на певні роздуми. "Політикам треба замислитися і усвідомити ту відповідальність, яку вони несуть, фактично створюючи передумови для зіткнень між громадянами", - наголосив Президент. Глава держави також висловив думку, що тлумачити історію можуть лише історики. "Тоді ми отримаємо фахові відповіді на багато питань, які сьогодні хвилюють суспільство", - переконаний Віктор Янукович. Він підкреслив, що сучасники в жодному разі не повинні ображати пам'ять тих людей, які принесли на нашу землю спокій і свободу. На запитання, чи буде Президент звільняти Михайла Цимбалюка з посади голови Львівської облдержадміністрації, він відповів, що над розслідуванням подій у Львові працює комісія. "Як отримаю висновок, одразу прийму рішення", - запевнив він.