НАВКОЛО СВІТУ

У грудні минулого року в Білий дім прийшов лист на три сторінки від Дженніфер Клайн зі штату Мічиган, у якому вона розповідала, що 2007 року втратила роботу в аптеці, потім була діагностована хворою на рак шкіри і змушена лікуватися за свій рахунок, оскільки не має медичної страховки.

Далі 28-річна мати двох дітей писала, що прикладом життєвої сили для неї служать президент і його родина.

Співробітники адміністрації позначили лист як такий, що потребує відповіді, і Барак Обама написав її особисто, причому від руки. "Я знаю, що нині вам важко, - йдеться у відповіді записці, - але знання того, що є такі люди, як ви і ваш чоловік, надає мені впевненості в тому, що все піде на лад".

Конверт з Вашингтона прийшов до Мічигану в січні цього року, а нещодавно родина Клайн продала президентський лист нью-йоркському дилерові, який торгує автографами, за 7 тисяч доларів. Тепер той планує заробити на ньому 18 тисяч доларів.

В інтерв'ю місцевим журналістам Дженніфер пояснила це рішення тим, що вони з чоловіком хочуть купити будинок і що родина для неї важливіша, ніж шматочок паперу. А її чоловік Джейсон додав: "Це допоможе нам перезимувати". І підкреслив, що дружина залишається прихильницею Барака Обами, повідомляє Бі-Бі-Сі.