ЦІНОУТВОРЕННЯ. У Дніпропетровській області тарифи на приміські і міжміські автобусні перевезення підскочать вже у грудні 2011 року, повідомляє ТСН з посиланням на «Сегодня»

Зокрема, за кілька днів від Дніпропетровського автовокзалу до Новомосковська можна буде дістатися приблизно за 10,5 грн (замість 7,90 грн), а вартість проїзду до Дніпродзержинська в середньому округлятиметься до 13 грн (зараз 11,25 грн), в Павлоград з 20, 84 - майже до 24 грн. Проект підвищення тарифу перебуває в обладміністрації і чекає затвердження.

Перевізники аргументують зростання тим, що попередній тариф був встановлений розпорядженням облдержадміністрації ще у 2008 році (18 коп. За пасажирокілометр).

Перевізники запевняють, що тариф підвищують в першу чергу для безпечного перевезення пасажирів. Мовляв, автобуси вже давно зжили себе і тепер потребують термінового ремонту. Але не останньою причиною є і подорожчання пальног.

А от жителів передмістя, левова частка яких працює в супермаркетах, охоронних фірмах і лікарнях мегаполісу, новина про підвищення тарифу змусила серйозно замислитися про доцільність їздити на роботу в Дніпропетровськ.

«Щодня проїзд з Дніпродзержинська буде мені коштувати 26 грн і плюс ще мінімум 10 грн на обід. Виходить просто нечувана сума в місяць! Я працюю касиром і отримую близько 2000 грн. Я подумала, що мені буде простіше пошукати роботу в моєму місті. Тоді й прокидатися можна буде на годину пізніше, і в підсумку я ті ж 1500 грн зароблю чистими», – розповідає мешканка Дніпродзержинська Юлія Токарєва.

Експерти не відкидають можливе підвищення цін на автоперевезення і в інших українських містах. Нагадаємо, за найгіршими прогнозами, ціна на бензин в Україні зросте до 15 гривень за літр у 2012 році.