ОФІЦІЙНО

"Особисті образи неприйнятні у спілкуванні між людьми, особливо вони неприйнятні, коли образливі вислови адресуються державним діячам, які представляють суверенні країни та цілі об'єднання країн", - саме так відреагувало вітчизняне зовнішньополітичне відомство на некоректні висловлювання президента Білорусі Олександра Лукашенка на адресу керівництва України та Євросоюзу.

Як зазначається у коментарі департаменту інформаційної політики МЗС, аварія на Чорнобильській атомній електростанції є трагедією, що об'єднує три сусідні і дружні народи - українців, білорусів і росіян. Саме з цих міркувань виходив Президент Віктор Янукович, запрошуючи своїх колег - президентів Російської Федерації та Республіки Білорусь разом вшанувати загиблих внаслідок вибуху на ЧАЕС саме в день, коли сталася катастрофа.

"Українська держава, український народ непохитні у своєму теплому, дружньому ставленні до білоруського народу. Сподіваємось, керівництву Білорусі вистачить відповідальності перед власними громадянами повернутися до конструктивної політики співробітництва і з Україною, і з ЄС, які бажають бачити Білорусь процвітаючою, демократичною та успішною", - йдеться у коментарі.

Як відомо, президент Білорусі проігнорував запрошення глави Української держави взяти участь у скорботних заходах 26 квітня у Чорнобилі.