ПОКАРАННЯ

Масштаби оргвисновків, зроблених за підсумками перевірки Південної митниці, є безпрецедентними для цього підрозділу. Внутрішня комісія Митної служби України виявила порушення, за які 15 посадових осіб митниці було звільнено. Ще 7 понижено у спеціальному званні на один ступінь. І це за результатами перевірки в одному лише Іллічівському порту. Працівники митниці та СБУ провели комісійне відкриття 54 контейнерів. 22 з них виявились порожніми, а в інших були товари, що не відповідали супровідним документам. Сума збитків, завданих такими порушеннями, наразі не з'ясована.

В прес-службі Південної митниці кажуть, що перевірка триває, і вказана кількість звільнень та інших стягнень може виявитися не остаточною. Зараз ревізори працюють у Одеському порту.

Про наміри покараних митників оскаржити кадрові рішення у прес-службі наразі нічого не знають, кажуть, що тим, можливо, просто забракло часу, аби відреагувати на стягнення.

Наше джерело у митниці не схильне пов'язувати поточну перевірку зі скандалом, що був спричинений уповільненням митного контролю на межі січня-лютого. Тоді в Одеському та Іллічівському портах утворилися величезні затори.
 

Іван ШЕВЧУК