ПОЇХАЛИ. Медики Іршавщини отримали чудовий подарунок: у селі Дунковиця відкрито новий пункт «швидкої». Станція медичної допомоги в районі була створена ще минулого року. Дотепер до неї входили 4 пункти фельдшерських бригад. Тепер їх поповнив п’ятий.

— Відкритий на базі кабінету сімейного лікаря амбулаторії сімейної практики в Дунковиці, цей пункт буде цілодобово обслуговувати шість прилеглих до нього сіл, — сказав начальник відділу охорони здоров’я Іршавської райдержадміністрації Антон Горзов.

— Ми виконали нормативні вказівки галузевого міністерства, якими передбачено доїзд «швидкої» в сільській місцевості до пацієнта за 20 хвилин з моменту виклику, — підсумував Антон Горзов.

Начальник управління охорони здоров’я в Закарпатській області Роман Шніцер зауважив: «Відкриття пункту швидкої медичної допомоги в Дунковиці зробить більш доступним, а головне — своєчасною надання медичної та невідкладної допомоги для селян Іршавщини, яких у районі є 8 тис. Адже загальновідомим є факт, що від своєчасності та повноти надання невідкладної швидкої допомоги залежить 70% успіху лікування будь-якої патології».  

Колектив амбулаторії та новостворений пункт швидкої допомоги отримали подарунки від управління охорони здоров’я — набори устаткування для ефективного діагностування та надання першої невідкладної допомоги.