ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ

Через тиждень глава держави очікує на пропозиції щодо фінансування "Укравтодору"

У Павлограді на Дніпропетровщині, де Віктор Янукович перебував учора з робочою поїздкою, відбулась нарада з питань розвитку транспортної інфраструктури.

Найперше - інфраструктура

За її підсумками Президент доручив включити проект будівництва об'їзної дороги навколо Дніпропетровська до переліку будівництва доріг на цей рік. Перед цим глава Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул презентував нагальні інфраструктурні проекти області, а саме: з будівництва південного обходу м. Дніпропетровськ та північного з'їзду з Кайдацького мосту.

Вартість проекту будівництва південного обходу становить 810 млн грн. Передбачається, що він буде завершений до кінця 2011 року. Ця автомагістраль дасть змогу вивести з Дніпропетровська велику кількість вантажного транспорту, адже нині через місто щодня проїжджає до ста тисяч вантажівок. Щодо Кайдацького мосту керівник області зазначив: вже готова перша частина проекту, а закінчать роботи до 2014 року.

Під час наради Віктор Янукович доручив голові Державної служби автомобільних доріг Володимиру Демішкану, міністру фінансів Федору Ярошенку та першому заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі Вадиму Копилову в тижневий термін розробити та викласти пропозиції щодо нормалізації роботи "Укравтодору". Глава держави підкреслив, що нині необхідно реструктуризувати борги у галузі, які сягають кількох мільярдів. Водночас він зазначив, що Міністерство фінансів має якнайшвидше розрахуватися з "Укравтодором" за виконані роботи минулого року та підкреслив, що чекатиме цих пропозицій до 13 квітня. "Або ви знаходите рішення як спеціалісти, або це буде вирішуватися без вас", - передає слова Президента його прес-служба.

35 млн доларів на утилізацію

А під час відвідання Павлоградського хімічного заводу Віктор Янукович заявив, що США виділять 35 млн доларів на спільну американсько-українську програму з утилізації корпусів ракет РС-22. Як передає УНІАН, про це Президент повідомив журналістам після церемонії урочистого відкриття повномасштабної установки гідромеханічного вилучення твердого ракетного палива міжконтинентальних балістичних ракет.

За словами глави держави, домовленість про фінансування США програми утилізації твердих корпусів міжконтинентальних балістичних ракет була досягнута під час його зустрічі з Президентом США Бараком Обамою у квітні 2010 року. Президент наголосив, що усе необхідне устаткування буде змонтовано і встановлено до 2013 року. "До 2014-го, у крайньому випадку 2015 року, стане можливим на 100% утилізувати тверде ракетне паливо та ракети на Павлоградському хімзаводі", - зазначив Віктор Янукович.

***

У рамках робочої поїздки на Дніпропетровщину Віктор Янукович взяв участь у церемонії прощання з колишнім Генеральним конструктором ДП КБ "Південне" Станіславом Миколайовичем Конюховим. Президент вшанував пам'ять видатного конструктора хвилиною мовчання, поспілкувався з рідними та близькими, висловивши їм свої співчуття.