ПОЇХАЛИ!

Курсуватиме "Георгій Береговий" щодня із залізничної станції Полтава-Південна до Москви і в зворотному напрямку. Його презентація, що відбулася днями на станції Карлівка Південної залізниці, була приурочена до 90-річчя з дня народження двічі Героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта Георгія Берегового.

Карлівський район - це батьківщина Георгія Берегового. Тут, у селі Федорівка, він народився, на роз'їзді Орчик працював телеграфістом його батько Тимофій Береговий. Отож земляки-полтавчани зробили чудовий, гідний його пам'яті і слави подарунок, створивши меморіальний потяг "Полтава - Москва", із вшановуванням імені українського героя, підкорювача космосу.

Принагідно вони відреставрували залізничний вокзал на станції Карлівка, надали йому сучасного вигляду. Вокзальну будівлю повністю переробили, утеплили, пофарбували, встановили електронне табло і електронну касу, де віднині працює система "Експрес". Окрім цього, на вокзалі побудували туалет для інвалідів, пандуси, а також нові платформи.

- Це тільки перша ластівка. З наступного року нові станції і поїзди стануть для нас звичним явищем, - зазначив присутній на урочистостях начальник Південної залізниці, Герой України Віктор Остапчук.

Реконструкція вокзалу станції Карлівка виконана Південною залізницею в рамках електрифікації дільниці Полтава - Красноград - Лозова. Крім Карлівки на дільниці цього року будуть реконструйовані вокзали станцій Селещина, Красноград, Кегичівка, Сахновщина, проведена модернізація всієї залізничної інфраструктури.

Потяг N92-91 "Георгій Береговий" сформований із нових купейних вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу та плацкартних вагонів капітально відремонтованих у пасажирському вагонному депо Гребінка Південної залізниці. Поїзд оснащений "іменними" новими фіранками, посудом, білизною тощо.

Того ж дня на будівлі вокзалу було відкрито меморіальну дошку на честь героя-фронтовика і героя-космонавта. А на подвір'ї Федорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів встановили гранітний пам'ятник-погруддя Георгія Берегового роботи полтавського скульптора Миколи Посполітака. Згідно із постановою уряду школа віднині також носить ім'я Г. Берегового.

ДО РЕЧІ

Як повідомляє прес-служба Укрзалізниці, до травневих свят залізниці України призначили 38 додаткових поїздів, зокрема, 11 поїздів - Південно-Західна залізниця; 9 - Придніпровська; 6 - Одеська; 7 - Південна; 2 - Львівська та 3 - Донецька.