АКТУАЛЬНО

Україна посилила контроль за імпортом овочів з Європейського Союзу. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров. "З появою інформації про кишкову інфекцію в овочах з ЄС Україна почала вживати відповідних заходів, але ми їх не афішували. Було дано негайне доручення посилити контроль на кордонах за ввезенням овочів з Євросоюзу, і зараз така робота триває", - зазначив глава уряду.

Він поінформував, що перед Мінагропродом і МОЗ поставлено завдання не допустити ввезення заражених овочів на територію України. Ситуація перебуває під повним контролем, і жодних підстав для паніки немає, передає позицію Прем'єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Як відомо, у Німеччині зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції, спричиненої ентерогеморагічною кишковою паличкою. За деякими даними, джерелом інфекції є свіжі овочі. Випадки захворювання відзначаються також в Швеції, Данії, Голландії, Великій Британії та Чехії. Загалом кількість постраждалих перевищила дві тисячі осіб.