ТАБУ. Ленінський районний суд Грозного визнав фільм «Невинність мусульман» екстремістським, що означає повну заборону фільму по всій Росії, передає ТСН з посиланням на Lenta.ru.

Згідно закону матеріал, визнаний екстремістських рішенням суду, включається до списку екстремістських матеріалів, що діє по всій країні. Позивачем у суді виступило міністерство Чечні з національної політики, преси та інформації.

Раніше про екстремістський характер фільму заявила Генпрокуратура. Був поданий відповідний позов до Тверського суду Москви. Але розгляд призначили на 1 жовтня, і грозненський суд встиг винести рішення першим.

Раніше всі інтернет-провайдерів, що діють на території Чечні, заблокували доступ до сайту YouTube, де були викладені кадри з «Невинності мусульман». Аналогічні кроки робили деякі провайдери Дагестану і ряду інших регіонів.

На YouTube досі можна знайти численні ролики з фрагментами фільму. В той же час 27 вересня було оголошено, що з соціальній мережі «ВКонтакте» більшість роликів видалили. Гендиректор мережі Павло Дуров назвав «Невинність мусульман» «бідним, малобюджетним, недискусійним фільмом», і закликав створювати «якісне антиісламське кіно».

Нагадаємо, сьогодні в США був заарештований можливий продюсер фільму «Невинність мусульман», що викликав масові акції протесту в ісламському світі. Як оголосила прокуратура Лос-Анджелеса, Накула Басілі Накула був затриманий за підозрою в порушенні умов дострокового звільнення з в'язниці.