ЄВРО-2012

Дату відкриття стадіону буде названо вже до кінця поточного місяця

 

 

 

 

 

 

 

Про це сказав під час чергового відвідання НСК "Олімпійський" віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков. Там він передовсім ознайомився з ходом робіт із будівництва даху - монтажем розпірних конструкцій, які дадуть змогу встановити майбутню мембрану покрівлі. Завдяки цим "парасолькам" дах стадіону, власне, й набуде хвилястої форми. Таких буде 640: по 8 підвісять у кожному із 80 секторів між вантами. Що стосується мембран, то перший лист планується покласти 1 червня. До речі, 8 листів із 24-х вже на складі.

За словами Бориса Колеснікова, зведення покрівлі дещо затримує роботи по полю, але цей момент можна буде оптимізувати до 45-50 днів. І відтак будівництво стадіону буде завершено вчасно. А вже в середині вересня на стадіоні відбуватимуться репетиції з нагоди його урочистого відкриття за участю зірок вітчизняної та світової естради.

Крім цього, монтаж сидінь на трибунах розпочнеться на початку червня. "Маємо змогу встановити, принаймні за даними комп'ютерних розрахунків, 70 тис. 50 сидінь. Зручними для глядача з точки зору геометрії трибун, будуть 63,5 тис., як і планувалось", - констатував віце-прем'єр.

Борис Колесніков зупинився й на не менш важливому моменті - газонному покритті. На НСК "Олімпійський" лежатиме трава, привезена із Словаччини. І майбутній газон буде ідентичним тому, що має "Донбас Арена".

На запитання журналістів щодо української частки в реконструйованому стадіоні урядовець відповів: цемент та металоконструкція, певна річ, наші, а електроніка, сидіння, які відповідають нормам УЄФА, світло, звук є імпортом. За його словами, першочергове завдання стадіону - вийти хоча б на нульову операційну рентабельність. Тож першим позитивом буде те, якщо за 2,5-3 роки це вдасться зробити. Для цього планується об'єднати в один комплекс велику футбольну арену та Льодовий палац, аби проводити різноманітні заходи, які й стануть головною складовою у формуванні дохідної частини.

Говорячи про кошти, вкладені у реконструкцію спортивного комплексу, Борис Колесніков сказав, що планувалося вкластись у 4,5 млрд грн. Але близько 3 млрд 880 млн грн вже витрачено. Крім цього, є ще аванси на сидіння, світло, звук тощо. "Змін на вартість роботи не було взагалі. Бо ми не мали проектної документації. Поляки одра?зу ж оцінили свій стадіон у 635 млн дол. Там кількість місць на 17 тис. менша, ніж на "Олімпійському", а ціна на 80 млн дол. вища", - пояснив він.