ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ

Депутати завершили роботу над новою редакцією законопроекту про доступ до публічної інформації

Як повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко, варіант документа, який пропонуватиметься Верховній Раді для затвердження в цілому, погоджено представниками більшості та опозиції. "Ухвалення цього закону створить революцію у відносинах чиновника та громадянина", - сказав голова комітету.

За словами Андрія Шевченка, крім нього, під законопроектом підпис поставили народні депутати від Партії регіонів Юрій Мірошниченко та Олена Бондаренко, які також входили до робочої групи з доопрацювання цього документа, повідомляє УНІАН.

Олена Бондаренко зауважила, що в законопроекті чітко виписано такі поняття як конфіденційна та таємна інформація, інформаційний запит тощо. "Таким чином ми розробили законопроект, який в жодному разі не порушить права людей на особисте життя", - підкреслила вона.

Представник Президента у парламенті Юрій Мірошниченко зазначив, що розробка даного законопроекту перебувала під особистим контролем та увагою глави держави Віктора Януковича. Депутат підкреслив, що парламентській більшості та опозиції вдалося вийти з політичної площини та зануритися в правову при розробці цього законопроекту.